Budapesten j√≥ aut√≥-, motorsport rajong√≥nak lenni, ott mindenki megtal√°lja a maga programj√°t. Na nem a reggeli ugr√≥iskol√°z√°sra gondolok a cs√ļcsforgalomban (b√°r k√©ts√©gtelen√ľl izgalommal teli t√∂megsport ez), hanem m√©giscsak van ott egy Hungaroring amin t√∂rt√©nnek dolgok, esetleg a t√∂k√∂li, ill. a kiskunlach√°zi rept√©ren is mozgol√≥dnak g√©pj√°rmŇĪvek sz√≥rakoz√°s c√©lj√°b√≥l idŇĎrŇĎl-idŇĎre. Ha pedig t√©nyleg csak a helyi t√∂megk√∂zleked√©sre akar szor√≠tkozni az ember, az√©rt a V√°rba is beszabadul a Budapest-rali.

Persze ha visszamegy√ľnk idŇĎben, tal√°lunk zaftos k√∂rversenyeket a V√°rosligetben √©s a N√©pligetben, hegyiversenyeket a budai hegyekben - mindez egy helyen, amire ak√°r b√ľszk√©nek is lehet lenni, ha √©rdekli az embert egy√°ltal√°n az ilyemi √©s meg√°ldotta az √©g n√©mi lok√°lpatriotizmussal.

Nos, valami ilyesmit √©reztem √©n is, amikor belefutottam egy Facebook-fi√≥kba, ami t√∂bbek k√∂z√∂tt r√©gi k√©pekkel sz√≥rakoztatja k√∂vetŇĎit Kaposv√°rr√≥l.

√Čn m√©g ugyan √©l√©nken eml√©kszem az egykor a V√°s√°rt√©ri √ļton (√©rtsd: "marhahajt√≥") megrendezett motorbiciklis gyorsul√°si versenyekre √©s street fighter bemutat√≥kra, az itt-ott elhelyezett szlalomversenyekre, a m√©g most is hellyel-k√∂zzel l√©tezŇĎ tasz√°ri √©s kapos√ļjlaki gyorsul√°si versenyekre, viszont a cser√©nfai krosszmotor VB-futamokat m√°r csak t√©v√©ben k√∂vettem, mostanra viszont meg csak eml√©keimben √©s YouTube-on p√∂rgethetem vissza.

Ez√©rt is volt nagy meglepet√©s sz√°momra motorbiciklik versenyszerŇĪ k√∂zleked√©s√©nek l√°tv√°nya a Teleki utc√°ban √©s a PetŇĎfi t√©ren a '60-as √©vek k√∂zep√©n. N√°lam hosszabb √©lettel √©s relev√°ns eml√©kezŇĎk√©pess√©ggel meg√°ldott emberek m√©g a konkr√©t "p√°ly√°t" is fel tudt√°k id√©zni, √©n pedig √∂sszeszedtem a k√∂r √©rdekesebb mozzanatait. Tess√©k Palik Lacit felid√©zni gondolatban!